Over ons

Den Hoed Aannemers B.V. is een allround bouwbedrijf uit Bergambacht. We voeren een breed scala aan werkzaamheden uit in een ruime straal rond ons hoofdkantoor. Onze focus ligt op restauratie, renovatie, herbestemming en onderhoud.

De ambachtelijke bouwer

Nederland heeft een rijke historie, die voelbaar en tastbaar wordt door behoud van cultureel erfgoed. In een monumentaal pand ruik, zie en voel je de sfeer van het verleden. Den Hoed wil dat erfgoed bewaren, niet alleen voor nu, maar ook voor de komende generaties.

Het bewaren van erfgoed is een opdracht die we niet licht opvatten, daarom noemen we onszelf ‘ambachtelijke bouwer’. Restaureren of renoveren is geen massaproductie of kwestie van ‘een project dat een likje verf nodig heeft’. Het is onze missie om monumenten te behouden voor de toekomst. Met respect voor het verleden en met oog voor detail. Samen met opdrachtgevers en onze partners.

Tastbare geschiedenis

Een gebouw is meer dan de stenen waaruit het bestaat. Het heeft zijn eigen karakter. Door de verhalen die ermee verbonden zijn en de geschiedenis die er tastbaar is: de geur van antiek houtwerk, de kleur van gebrandschilderd glas en de structuur van eeuwenoud metselwerk. Dat karakter maakt ons werk ambachtelijk. Het vormt het middelpunt van alles wat we doen. Bij restauratie, renovatie of herbestemming, altijd staan de historische waarde, de originele materialen en de architectuur van het gebouw bij ons centraal.

Historisch erfgoed behouden

Met onze kennis en kunde, onze passie en onze gedrevenheid tot perfectie, zorgen we ervoor dat historisch erfgoed niet verloren gaat. Niets is zo eervol als het behouden van Nederlands cultureel erfgoed, het in ere herstellen van een monument of het in stand houden van één van de vele kerken als Godshuizen.

Want iets dat mooi is, verdient het om mooi te blijven.