Historie

Al 85 jaar een familiebedrijf

Op 1 juli 1935 schreven de boerenzoons Gerard Leendert en Leendert Gerard den Hoed zich in bij de Kamer van Koophandel. Gebroeders den Hoed & Zn. v.o.f. was geboren. De eerste werkplaats was gevestigd in één van de bijgebouwen van het ouderlijk huis: de markante boerderij “Het Slot”.

De eerste projecten en diploma's

Het eerste project van Gebroeders den Hoed was de nieuwbouw van een landhuis in Noordwijk aan Zee. Het eerste project in de utiliteitsbouw was iets dichter bij huis: de nieuwbouw van een melkfabriek in Gouda.

Naast het dagelijkse werk, behaalden de broers in de avonduren ook hun vakdiploma’s. Hun grote inzet en groeiende kennis wierpen al snel hun vruchten af. Steeds meer opdrachtgevers kozen Gebroeders den Hoed voor de nieuwbouw en onderhoudswerkzaamheden van landhuizen en andere particuliere woningen en bedrijfspanden.

Allround bouwbedrijf

Op 1 januari 1947 namen de broers het timmerbedrijf Gebroeders van de Wal uit Bergambacht over. Enige tijd daarna werd ook het metselbedrijf Gebroeders Huisman uit Stolwijk overgenomen. Gebroeders den Hoed werd zo een allround bouwbedrijf met zes medewerkers.

Met al die nieuwe medewerkers had het bedrijf meer ruimte nodig. Gebroeders den Hoed verhuisde naar het huidige adres aan de Hoofdstraat 92 te Bergambacht.

Datzelfde jaar werd gestart met een nieuwe soort werkzaamheden: het uitvoeren van restauratiewerkzaamheden. Het eerste restauratieproject was de restauratie van de Hervormde kerk in Stolwijk.

In 1980 breidde het marktgebied zich uit van Bergambacht en omgeving naar Harderwijk en omgeving. Daar werden diverse kerken gerestaureerd. De restauraties waren een groot succes. Al snel kwamen meer en meer restauratieopdrachten binnen.

Drie zonen

In het begin van de jaren 60 kwamen drie zonen van de oprichters het bedrijf versterken. Ieder kreeg een eigen taak. Gerrit uit Bergambacht werd financieel directeur, Jan werd directeur nieuwbouw en onderhoud en Gerrit uit Ermelo kreeg de restauratie onder zijn hoede. In 1977 namen zij het bedrijf definitief over.

Ondertussen werd er steeds meer gerestaureerd bij Gebroeders den Hoed. Voor zowel restauratie als nieuwbouw werd een apart gekwalificeerd team opgebouwd. Ook werd een doe-het-zelf winkel voor particulieren geopend. De bedrijfsnaam werd gewijzigd van Gebroeders den Hoed & Zn. v.o.f. naar Den Hoed Aannemers BV.

Derde generatie

In 1999 kwam de derde generatie den Hoed in het bedrijf. Gerard den Hoed (Jzn) kwam in dienst als projectleider voor zowel nieuwbouw en onderhoud als restauratie. Sinds 2002 is hij Algemeen directeur.

Aanvankelijk vormde hij samen met de 2e generatie de directie van Den Hoed Aannemers. Vanaf 1 januari 2007 is Gerard den Hoed enig aandeelhouder. De tweede generatie vervult nog altijd een adviseursrol.

Het bedrijf is door de jaren heen uitgegroeid tot een middelgroot bedrijf. Het kantoor is gevestigd aan de Jan Blankenstraat 17. Daar zijn de afdelingen calculatie, werkvoorbereiding en administratie te vinden.

Minder nieuwbouw

Gerard den Hoed kocht in 2006 de hele zaak. Sindsdien heeft hij de focus van het bedrijf verlegt naar restauratie en onderhoud. Nieuwbouw wordt nu alleen gedaan als onderdeel van restauratieprojecten.

Een nieuwe uitstraling

Op 1 juli 2010 bestaat Den Hoed Aannemers B.V. 75 jaar. Dat was de aanleiding voor een nieuwe en frisse huisstijl. De huisstijl maakt direct duidelijk waar we voor staan: degelijk, nuchter, stevig gefundeerd en met een blik op de toekomst. Als slogan introduceren wij “De ambachtelijke bouwer”.